Store lån

Les her om ulika typer av store lån og långivere. Få informasjon om hvordan du tar opp et stort lån, og hvilke långivere som passer deg og dine behov best.

Et stort lån er vanligvis et sikret lån. Det innebærer at man sikrer lånet med et objekt som man tar lånet for. For eksempel om du tar et boliglån, sikrer du lånet med huset. Det innebærer at om du ikke klarer å betale tilbake ditt lån i tide, så har långiveren rett til å selge huset og dermed få pengene sine tilbake. Det betyr også at du må melde hva du skal kjøpe for de lånte pengene. Med et lån som ikke er sikret, et såkalt usikret lån, kan man derimot bruke pengene på hva som helst. Det finnes dog visse långivere som låner store usikrede lån også.

Store lån ligger generelt fra 10 000 kroner og oppover. Et boliglån, et billån og et båtlån er alle tre eksempler på store lån. Når man tar et stort lån, gjør långiveren ofte en kredittsjekk på låntakeren. Dette er for å finne ut personens nedbetalingsevne og forsøke å få en oversikt over om låntakeren kommer til å kunne betale i tide. Med en kredittsjekk ser man låntakerens inntekter, formue og eventuelle tidligere kilder og betalingspåminnelser. Det er særlig viktig ved store lån ettersom å låne ut mer penger er mer risikabelt for långiveren.
De fleste långivere har spesifikke krav på låntakere, spesielt ved store lån. Derfor er det alltid viktig å lese gjennom långiverens krav og vilkår før man søker om et lån. Et tips er å ta et lån sammen med noen annen, for eksempel din kjæreste. Det er alltid enklere å få et stort lån godkjent om man søker sammen med noen annen.


Vurderinger

Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter
Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder
Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf