Sms-lån

Her finner du informasjon om sms-lån og de beste långivere som finnes i Norge.

Smslån er en form av mikrolån. Dette innebærer at lånesummen ofte er liten, men at det går fort å få pengene på sin bankkonto. Ettersom smslån er et mikrolån, ligger lånesummen vanligvis mellom 1000 og 10 000 kroner. Långivere angir vanligvis en viss lånesum, og dermed bør du tenke over hvor mye du behøver å låne før du velger långiveren for ditt smslån. Ettersom smslån er ganske dyrt, bør du heller ikke låne mer enn du egentlig har behov for.

Smslån er et usikret lån, hvilket innebærer at du ikke behøver å gi noen sikkerhet eller pant som långiverne kan realisere til penger i tilfelle at du ikke klarer å betale tilbake ditt smslån.

Dette innebærer at prosessen å søke om et smslån er veldig enkel, med også at lånekostnaden er høyere siden denne låneformen er mer risikabel for långiveren. Når du overveier et smslån, burde du ha i bakhodet at det er et ganske dyrt lån. Mange långivere skjuler sine kostnader i ulike avgifter og straffavgifter, hvilket kan gjøre at ditt smslån blir mye dyrere enn forventet. Om du for eksempel ikke klarer å betale tilbake smslånet ditt i tide, kan långiveren belaste deg med et forsinkelsesgebyr. Derfor må du huske å sammenligne og sjekke kostnader vedrørende smslånet du har tatt.

Nedbetalingstid for smslån kan variere mellom ulike långivere, men ligger vanligvis på 30 dager. Når du bestemmer hvor du skal låne penger, bør du tenke på under hvor lang tid du vil låne dem. Om du vil låne under en periode lengre enn 30 dager, finnes det ganske få långivere du kan velge mellom, om det er slikt at du vil ta et smslån. I så fall kan en annen lånetype være aktuell, for eksempel et personlig lån.

For å få innvilget et smslån kreves det at du er 18 år eller eldre. Långiveren kommer sannsynligvis til å kreve at du har en tilstrekkelig god privatøkonomi for å kunne ta et smslån. Dette kontrolleres vanligvis med en kredittsjekk. Långiverne avviker fra hverandre når det kommer til regler gjeldende søkernes betalingsevne. Långivere som fokuserer på mindre lånesummer, er mer tilbøyelige til å godkjenne søkere som sitter på ubetalte lån enn långivere som låner ut større summer. Visse långivere gjør mer grundig kredittsjekk og kan nekte søkere med tidligere gjelder og betalingspåminnelser. Tenk derfor alltid på hvordan din situasjon ser ut når du sammenligner smslån og relevante långivere, men sjekk også deres vilkår og krav gjeldende kredittverdighet. Det kan ta lang tid å søke om et smslån om din situasjon ikke samsvarer med långiverens krav.


Vurderinger

Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder
Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter
Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf