Refinansiering

Finn nyttige tips og råd som blir til hjelp når du tar refinansiering av lån. Her finner du også en sammenligning.

Ved å samle alle dine smålån og kreditter i ett og samme lån, kan en oppnå bedre betingelser og et vesentlig lavere beløp å betale per måned.

Refinansiering vil garantert gi deg bedre oversikt over økonomien din og gi deg mindre månedlige utgifter. Refinansierer du, får du samlet alle dine kreditter i et lån uten sikkerhet eller forbrukslån. Fordelen med slike lån er at du ofte får bedre renter og lenger tilbakebetalingstid enn andre smålån og kreditter.

Refinansiering av lånet eller kredittkortgjeld din vil ikke slette noe gjeld, men du kan redusere renteutgifter, gebyrer og få en bedre oversikt over privatøkonomien. I tillegg kan du få en lengre nedbetalingstid slik at avdragene blir lavere. Med refinansiering av dyre smålån og kredittkortgjeld blir det også enklere for deg å holde oversikten over en kanskje litt rotete personlig økonomi ved at du har en kreditor og en innbetaling å forholde deg til hver måned isteden for et utall fakturaer og kreditorer.
Med en refinansiering av lån og kredittkortgjeld reduserer du altså renteutgifter og gebyrer, noe som gir deg en lavere totalkostnad på gjelden din. Den lavere lånekostnaden gir deg en bedre mulighet til å kvitte deg med gjeld raskere om du har mulighet til å bruke pengene du sparer til ekstra innbetalinger på lånet. Alternativt kan du frigi penger som du trenger for å få endene til å møtes. Det viktigste er at du ikke, som enkelte låneinstitusjoner sier i reklamen, bruker de frigitte pengene til å kjøpe den nye plasmaskjermen, det dyre sportsutstyret eller tar opp mer kredittkortgjeld når betalingsanmerkningene er borte.

Husk at du ikke vil refinansiere for å kunne ta opp mer gjeld, men fordi du vil gjøre det enklere for deg selv å betjene den gjelden du allerede har. Etter en vellykket refinansiering har du en gyllen anledning til å klippe kredittkortene i stykker.

Kredittkort og refinansiering

Kredittkort har ofte en gunstig ordning med at de har en rentefri periode etter selve kredittkjøpet. Skal du låne penger for en kort periode er dette derfor gunstig. Men når rentene begynner å løpe, kan dette bli dyrt. Spesielt hvis du har flere kredittkort, kan den månedlige rentekostnaden være høy. Da kan det lønne seg å foreta en refinansiering.

Om du ikke finner mulighet for refinansiering av gjelden din ved hjelp av boliglån eller boligkreditt, kan du vurdere om det vil lønne seg å refinansiere lån og kredittkortgjeld med et (billigere) forbrukslån. Begynn igjen med din egen bank. Tenk også på at om du har venner eller familie som stiller som medlånetakere kan sjansen for å få et billigere lån øke. Selv om banken din ikke ville eller kunne hjelpe deg med å refinansiere gjennom bolig, kan de være villige til å gi et forbrukslån.

Fordelene ved å refinansiere lån og kredittkortgjeld er at du reduserer dine totale lånekostnader og for mer penger tilgjengelig. Du kan også få en lengre nedbetalingstid på lånet, noe som kan gjøre din økonomiske hverdag litt enklere (men som samtidig øker den totale kredittkostnaden).


Vurderinger

Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf
Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder
Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter