Smålån

Smålån er lån uten sikkerhet og du kan bruke lånet til hva som helst du vil.

Har du behov for et lite forbrukslån i full fart? Kanskje har det dukket opp et tilbud du absolutt vil slå til på, men mangler penger til? Da kan et smålån være noe for deg, og her på Lån365.no får du all informasjon du trenger!

Det er ikke bestandig man har behov for de store lånesummene, men det er ofte slik at mange forbrukslån starter både på 10 000 kroner, 30 000 kroner eller mer og går oppover. Med et smålån kan du låne så lite som noen få tusenlapper – rett og slett fordi det er det du har bruk for! Et smålån er et lån som sjelden overstiger 50 000 kroner, men som gjerne starter allerede på 5.000 kroner. Smålån er et forbrukslån, bare i mindre skala enn de tradisjonelle forbrukslånene som strekker seg helt opp til 350 000 kroner. Forbrukslån har det til felles at du kan låne penger uten å stille sikkerhet i fast eiendom eller andre eiendeler. Ønsker du derfor å låne penger til en ny TV, behøver du altså ikke å stille pant i hverken TV’en eller noe annet for å få lånet. Når man låner uten sikkerhet, betyr det samtidig at banken har mindre trygghet, og dette fører til at renten på smålånene blir høyere enn et alminnelig bil- eller huslån.

Man kan også se at smålånene er noe dyrere enn de større forbrukslånene, og mange vil derfor spørre seg om hvorfor man rett og slett ikke velger et vanlig forbrukslån. Grunnen til dette kan i mange tilfeller være at etableringsgebyret på smålånene er mye mindre enn på forbrukslånene, og at det er tenkt at smålån skal være en kortsiktig løsning som betales tilbake langt hurtigere enn et vanlig forbrukslån.

På denne siden har vi sammenlignet flere kjente smålån. Vi anbefaler at du tar en titt på det og ser på hva dine behov er før du bestemmer deg!

Mindre lån, eller smålån som det også kalles, kan fort bli dyrere enn nødvendig. I løpet av et halvt år kan du kanskje ha tatt opp 3 mindre lån på til sammen 35 000 kroner. Gebyrene for etablering kan fort bli nesten 3 000 kroner, og de månedlige gebyrer opptil cirka 200 til sammen.
Det kan være lurt å samle disse mindre lån til ett større. Selv om du kanskje har behov for 10 000 akkurat nå, så kan et nytt slikt behov oppstå fort igjen.


Vurderinger

Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf
Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter
Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder