Beste rente

Det er ikke så lett å finne den beste renten, men du trenger ikke bytte bank for å få mer penger å rutte med.

Vi har samlet inn tips for å sikre seg den beste renten uten å bytte bank. Selv om bankene har et mer gjennomsiktig system enn for eksempel forsikringsbransjen, er det fortsatt slik at nye kunder gjerne får de beste tilbudene.

De fleste bankene gir også en lavere rente jo mer du låner, men husk at dette gjelder selve beløpet og ikke belåningsgraden. For da er det motsatt: du får som regel høyere rente jo høyere belåningsgraden er, det vil si hvor stor andel av boligens markedsverdi du trenger å låne. Dette fordi banken da regner deg som en mindre sikker betaler og de anser sin egen risiko som større ved å låne deg pengene.

Som oftest tilbyr bankene deg en bedre avtale dersom du binder deg til flere produkter og tjenester. Du bør undersøke om det lønner seg for deg å bli såkalt totalkunde.

Dette er faktorer som påvirker bankens oppfatning av deg som kunde:

1. Refinansiering

Hvis boligmarkedet fikk en kraftig trøkk under finanskrisen, bør du først undersøke hvordan det ligger an, og så kontakte banken.

2. Lønnsbevis

Når banken vurderer deg som låntaker, er inntekten din en viktig faktor, men mange glemmer at de kan informere banken underveis når de stiger i lønn.


Vurderinger

Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder
Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter
Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf