Hva er hovedforskjellen på ulike långiverne?

I dag er det mange långivere som tilbyr forbrukslån på det norske markedet. Av og til kan det være vanskelig å vite hvilken långiver man skal velge.

På denne siden skal vi forklare hvordan enkelte långivere skiller seg ut. Så å si er ikke forskjellene mellom låneselskaper store. De siste par årene har veldig mange mennesker stilt seg spørsmål om de burde ta opp et lån i banken eller på nettet. Internett har betydelig endret mulighetene for å få et lån, og bankene har generelt opplevd en veldig hard konkurranse fra låneselskaper som tilbyr lån på nettet. Denne harde konkurransen gjorde at forskjellene mellom enkelte långivere ble mindre. Noen vil kanskje si at det var på tide med lån på nettet, mens andre vil si at bankene gjør det fint allerede. Det kommer veldig an på hva man forventer når man skal låne penger. Og det er det som skiller ulike låneselskaper ut fra hverandre. Noen har bruk for veldig mye rådgivning og mange samtaler, mens andre har bare bruk for å få pengene inn på kontoen fort.

Det kan være en litt vanskelig og langvarig prosess å ta opp lån i banken. Bankene stiller mange krav til deg som låntaker. Det kan være snakk om veldig forskjellige krav, men stort sett har banker behov for å se din lønnslipp, siste selvangivelse og en rekke andre personlige papirer. Ofte stiller banken også krav om at det utarbeides et privatbudsjett for alle utgifter i husholdningen. Pensjon er et emne bankene også interesserer seg for fordi banken har sitt eget pensjonsselskap. Har man mot og lyst til å gjennomgå alle disse elementer med bankmannen, er det mulighet for å få en litt lavere rente enn på et online forbrukslån.

Et forbrukslån via nettet kan tas opp uten at man skal gjennomgå alle disse dokumentene. Når man søker om et forbrukslån på nettet, utfyller man et søknadsskjema som inneholder alle de opplysninger låneselskapet har behov for. Det tar mellom 5 og 15 minutter å fylle ut skjemaet, og heretter er man ikke nødt til å gjøre noe mer. Det er enkelt og veldig raskt. For å slippe å svare på alle spørsmål til banken kommer man til å betale en litt høyere rente enn i banken.
Så om du velger banken eller søker på nettet, er det helt opp til dine ønsker om du vil ta en prat med din långiver eller fylle ut skjemaet på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vurderinger

Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder
Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf
Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter