Forbrukslån

Sammenlign alle mulige forbrukslån i Norge. Våre oversikter gjør det veldig enkelt å velge den beste leverandøren.

Et forbrukslån er et lån til ett hvilket som helst forbruk. Det kan være alt fra den bilen du alltid har drømt om, den reisen du alltid gjerne har villet være på, det fjernsynet som ville kle veggen din eller noe helt annet. Det er altså et lån som gjør det mulig for deg å låne penger til enhver slags forbruk.

Forbrukslån kan ofte bevilges raskt og fungerer derfor ofte som ett “her og nå”-lån. Det gjør det mulig for deg å få adgang til de lånte pengene uten å måtte vente i lang tid. Den raskeste og letteste måten å få et forbrukslån på er å låne pengene hos en lånegiver via internett. Her er det bare et spørsmål om minutter fra du har søkt om lånet til du får svar. Dessuten kan forbrukslån ofte ytes uten noen form for sikkerhet når du velger å låne pengene via internett.
Lån365.no skal hjelpe deg med å velge den beste långiveren på nettet.

Det finnes mange forskjellige betegnelser for de forskjellige typene av forbrukslån, men i utgangspunktet kan de inndeles i fem typer.

  • Kredittkjøp
  • Kontantlån
  • Kredittkort
  • Kontokort
  • Kassakreditt

Innen disse fem lånekategoriene finnes det forskjellige lån til forskjellige priser. Uansett hvilken form for lån man ønsker å få, bør man ha klart for seg hva det er man går inn til. Rentene kan nemlig variere mye og hvis man ikke undersøker markedet før man låner penger, kan man ende med å betale altfor mye for lånet sitt.

Hvem kan få et forbrukslån?

Stort sett alle mennesker kan i prinsippet låne penger til forbruk. I dag finnes det mange muligheter for å få både raske og billige lån til finansiering av allverdens forbruksgoder. Folk som er registrert med betalingsanmerkning har tidligere hatt problemer med å få bevilget lån, men i dag har du, selv hvis du har betalingsanmerkning mulighet for å få et forbrukslån.

Antallet nordmenn som tar opp forbrukslån, er steget vesentlig i de siste årene. Det er særlig snakk om de lånene som tas opp i forretninger og varehus til diverse forbruksgoder som for eksempel lån til et nytt fjernsyn eller en ny vaskemaskin. Disse lånene kan, i motsetning til banklån, ordnes direkte i forretningen når man for eksempel er ute og handler. Det frister mange nordmenn selv om disse lånene ofte er dyrere enn et banklån.

Dyre forbrukslån

Markedet for forbrukslån er enormt. Det finnes mange lånegivere og lånemuligheter til dem som vil låne penger til forbruk. Men før man kaster seg ut i et lån, bør man undersøke markedet grundig for ellers kan et lån gå hen og bli altfor dyrt. En undersøkelse gjennomført av Forbrukerrådet viser nemlig at det er de færreste låntagerne som gjør seg den uleiligheten å undersøke det enorme lånemarkedet før de tar opp lån. Det er faktisk bare 25% av de spurte forbrukerne som har undersøkt de forskjellige mulighetene på forhånd.

Det viser seg dessuten at omkring 70% av de spurte forbrukerne ikke kjenner til deres årlige rentekostnader. Det betyr at disse forbrukerne ikke kjenner forbrukslånene deres og dermed egentlig ikke er klart over det de ender med å måtte betale. For hvis man ikke vet hva rentekostnadene løper opp i, kan man lett komme til å få seg et altfor dyrt forbrukslån. Derfor bør man gjøre seg selv den tjenesten å sette seg inn i markedet før man tar opp et forbrukslån da det ellers godt kan gå hen og bli en rett så dyr affære.

Angre på et forbrukslån

Det er lett å bli fristet av tilbudet om et billig og raskt forbrukslån. Særlig hvis man har forelsket seg i en ny bil, en fantastisk TV eller noe annet. Men i motsetning til tidligere har tingene endret seg, hvis man forhaster seg og hopper på et forbrukslån og deretter angrer lånet. Europaparlamentet har nemlig vedtatt et direktiv om returrett ved opprettelse av forbrukslån. Dette betyr at den enkelte forbrukeren nå har fjorten dagers returrett hvis forbrukslånet angres.


Vurderinger

Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter
Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf
Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder