Billån

Finn ut mer hva et billån egentlig er, og hva man må passe for, slik at en finner beste billån med lavest rente.

Billån er lån som brukes for kjøp av bil. Billån tilhører samme kategori som boliglån, med det til felles at banken tar pant i det du kjøper. Dette gir banken ekstra sikkerhet, og derfor er de villige til å gi lavere rente på billån enn eksempelvis forbrukslån. Hva renten blir avhenger av deg som lånekunde. Jo høyere egenkapital du har, altså andel du selv finansierer bilen med, desto lavere blir renten. Du kan finansiere opptil 100% av bilkjøpet, men da må du også betale høyere renter. Finansierer du 30% eller mer av billånet fra egen lomme, betaler du som regel lave renter på billån (fra 5,0 – 8,0 %).

I dag er det mange som finansierer et bilkjøp med et billån. Ettersom det er dyrt med bil i Norge, er det vanskelig å fullfinansiere et bilkjøp selv, og det er derfor nyttig med et billån. Billån gjør lånetageren i stand til å finansiere en bil han eller hun ellers ikke hadde hatt muligheten til å kjøpe. Slike lån er veldig vanlige, og det er vanlig at billån har en relativt kort nedbetalingstid. Et billån skal betales ned i løpet av bilens levetid. Långiveren av billån tar sikkerhet for lånet i bilen som lånet blir brukt til. Dette gir banken en sikkerhet for at billånet blir betalt tilbake.

Nokså vanlig er det å velge å ta opp et billån eller å finansiere kjøp av ny bil med et billån. Det er fordi man trenger å få penger og ressurser fra et sted ved kjøp av noe så kostbart som et kjøretøy er, og dette har få råd til uten et billån. Bil er en stor utgift som du vil komme til å ha hygge av i mange år fremover. Fordelene er mange ved å få bilfinansiering på nettet fremfor hos en bank. Du kan for eksempel la være å måtte gi sikkerhet i bilen, og du kan helt selv velge hvordan pengene skal brukes.

Krav til billån

Bankene krever at du er over 18 år for å få billån. I tillegg bør du ha en inntekt på over 150.000 kr i året før skatt. Du bør ikke ha betalingsanmerkninger, selv om dette kravet er mindre strengt enn for banker som utsteder lån uten sikkerhet.

Du kan få billån både til nye og brukte biler. Det er ofte et krav at bilen ikke skal være eldre enn 5-10 år. Du kan ikke flytte billån fra bank til bank. Du kan heller ikke få billån på en bil du allerede eier. Det må skje en faktisk transaksjon.

Fremgangsmåter

Bilkjøpere har ulik fremgangsmåte når de finansierer bil. Noen finner drømmebilen først, og deretter søker de om lån, mens andre skaffer lånet først og kjøper bilen etterpå. Et vanlig billån er på ca. 20.000 – 350.000 kr, og har nedbetalingstid på 1-10 år.


Vurderinger

Jeg kan anbefale denne nettsiden til alle som er ute etter å finne en billig långiver.
Karianne, oversetter
Med Lån365.no fant jeg et rimelig forbrukslån på dagen på 2 minutter. Fantastisk!
Wiggo, daglig leder
Deres sammenligningstjeneste har gjort det veldig raskt og lett for meg å finne den beste långiveren. Tusen takk!
Jonas, fotograf